DBSF
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum11.

Instagram

DeBesteSchoolfeesten.nl/Organisatie /Zo organiseer je een WAANZINNIG schoolfeest!

Blog

Zo organiseer je een WAANZINNIG schoolfeest!

Zo organiseer je een WAANZINNIG schoolfeest!

Een geslaagd schoolfeest organiseren, het is stiekem nog een hele klus! De invulling van het schoolfeest bedenken, externe partijen benaderen, budget bij de directe ontfutselen, de promotie van het schoolfeest inrichten, drankjes bestellen, collega’s inroosteren en natuurlijk tickets verkopen. In deze blog bespreken we de belangrijkste aspecten die aan bod komen bij het organiseren van het ‘beste’ schoolfeest.

Feestkader
Bij het organiseren van het schoolfeest is het belangrijk om te beginnen met het kaderen van het feest. Doelgroep, datum, feesttijden, eventuele wensen en onvermijdelijk het beschikbare budget.
Het bepalen van de doelgroep (brugklas, onderbouw, bovenbouw of voor de hele school?!) heeft veel invloed op de inrichting van het schoolfeest. Organiseer je het feest bijvoorbeeld voor de bovenbouw? Zorg dan dat de feesttijden aansluiten bij de doelgroep. Let er bij het bepalen van de datum op dat er in de omgeving geen andere feestjes of belangrijke evenementen plaatsvinden. En het beschikbare budget bepaalt in grote lijnen de mogelijkheden en invulling van het feest.

Locatie
Overweeg om het schoolfeest op school te organiseren, dit scheelt flink in het budget en het is een locatie die voor alle leerlingen bereikbaar en bekend is. Mocht de aula of gymzaal te klein zijn, zoek dan naar alternatieve locaties zoals een lokaal eventcenter of sporthal.

Invulling en uitstraling
De invulling en uitstraling van het feest bepalen in grote mate de aantrekkingskracht van het feest. Laat dit daarom goed aansluiten bij de doelgroep. Zo kan een (actueel) thema zoals Valentijn, Halloween, of apré ski een leuke aanvulling zijn, maar lang niet alle leerlingen (zeker de bovenbouw) worden enthousiast van een verkleedfeestje. Maak daarom gerust gebruik van onze concepten zoals ‘Fissa’, ‘Festivibes’ en Urbn Legendz die voorzien zijn van een ‘volwassen’ en vooral stoere uitstraling.

Muziek en techniek
De muziek en de techniek zijn logischerwijs óók super belangrijk voor een succesvol schoolfeest. Zoek een DJ die bekend is met het draaien van muziek die populair is onder de leerlingen. Je kunt nog overwegen om een fotobooth te huren of andere activiteiten zoals een rodeo stier, schiettent, etc.

Kaartverkoop
Ga ja de kaartjes fysiek verkopen of online via een ticketingpartij? De voordelen van online verkoop is o.a. de registratie van de leerlingen, snelheid van verkoop en je hebt naturlijk geen gedoe met cashgeld. Het voordeel van fysieke verkoop is dat de fysieke rijen bij de verkoop ervoor kunnen zorgen dat het schoolfeest nóg meer gaat leven. Maak de periode van de verkoop in elk geval niet te lang, maximaal een week. Desgewenst kun je de eerste twee dagen nog werken met een ‘early-bird’ ticket, zodat de verkoop sneller op gang komt.

Conclusie
Het organiseren van een schoolfeest kan veel werk zijn, maar als alles op z’n plek valt kunnen de leerlingen én de school er weken van nagenieten en over napraten.

Toch hulp of advies nodig? Bel ons dan gerust, we denken graag vrijblijvend met je mee!

Written By: Egbert

No Comments

Leave a Reply