DBSF
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum11.

Instagram

Scholen ontzorgen en versterken, dat kunnen we als ‘de beste’!

Het gevoel en de kwaliteit van de school overbrengen op leerling en ouder is elk jaar weer een belangrijke uitdaging. Als totaalpartner ondersteunt en versterkt DBSF scholen door creatief mee te denken bij de invullingen en (technische) realisatie van informatie avonden en open dagen.
Juist ook tijdens de corona-pandemie is DBSF erin geslaagd om scholen zich (online) te laten onderscheiden en het gevoel en kwaliteit van de school over te brengen in beeld en geluid

 

Hieronder een greep uit de verschillende projecten!

Rijnlands Lyceum

Wassenaar

Open dagen 2021 en 2022

Voor het Rijnlands Lyceum hebben we in 2021 en 2022 omvangrijke projecten gerealiseerd rondom de open dagen. Die bestonden uit de realisatie van diverse promotie video’s, een online informatie avond (scripting, regie en opname), een online interactieve open dag voor leerlingen (waarbij zij hun eigen lesrooster konden bepalen) met in de aanloop een fysiek ‘corona-proof’ event op school.

De interactieve online open dag!

De interactieve online open dag was misschien wel onze grootste uitdaging. Leerlingen uit groep acht, konden achter de laptop hun eigen open dag samenstellen. Zij konden namelijk meerdere keren tijdens de stream, zelf kiezen welke les ze wilde volgen. Tijdens de les hadden ze diverse items nodig uit hun Rijnlands tas, die ze de week ervoor op school hadden opgehaald, onder het genot van warme chocolademelk.
Een vooraf uitgewerkt script, op elkaar afgestemde filmpaden, veel montage uren en nog meer opname uren voor alle verschillende lessen. Het waren dan ook lange dagen met toch ook enige improvisatie, maar de online open dag was een groot succes!

Over de afgelopen jaren gezien waren het uitdagende projecten, maar het resultaat was waanzinnig en de inzet van alle docenten en leerlingen van het Rijnlands fantastisch! 

Bekijk hun website

Walburg College

Zwijndrecht

Realisatie Webinar & Virtuele tour vol met video content

Een fris webinar
V
oor het Walburg College uit Zwijndrecht hebben we een webinar helpen realiseren, om in corona tijd toch nog ouders en leerlingen te bereiken. We hebben geholpen van begin tot eind! In de voorbereiding hebben we aan de directietafel meegedacht tijdens brainstorm sessie en met het schrijven van de scripts.
Tijdens de opname hebben we met onze regie iedereen door de opnames heen gesleept en nog diezelfde nacht de montage verzorgd, zodat er de volgende dag kon worden gestreamt. 

Slappe lach tijdens de virtuele tour
Het Walburg gevoel, hoe breng je dat over? Door scholieren rond te leiden door de school, natuurlijk door leerlingen van het Walburg. Ook hiervoor hebben we vanaf de tekentafel meegedacht en dat tijdens opnames in de praktijk gebracht. Dat ging alleen niet vanzelf, want wat hadden we de slappe lach! Maar het resultaat is er niet minder om, al zeggen we het zelf!

Het waren super gezellige dagen in Zwijndrecht!

Bekijk hun website

Hofstad Mavo Havo

Den Haag

Virtuele tour

Voor Hofstad Mavo Havo uit Den Haag hebben we een virtuele tour inclusief video content geproduceerd. Zo kun je als leerling een kijkje nemen in de school en nader kennis maken met alle docenten en medewerkers van de school. Dit geeft een waarheidsgetrouw beeld wat fijn is, want het Hofstad is een hele fijne en gezellige school.     

Inmiddels is Hofstad Mavo Havo verhuisd en van naam gewijzigd; Yes College te Den Haag.

Bekijk hun website

Montaigne Lyceum

Den Haag

Talkshow en online informatie avond

Het Montaigne Lyceum in Den Haag hebben we geholpen met diverse online open dag projecten.

Live talkshow
De grootste klus was de ‘live’ talkshow, waarbij leerlingen (thuis achter de laptop) zelf konden kiezen welke les ze wilde gaan volgen. Met verschillende keuze schermen, uitgewerkte videopaden en heel veel opname uren, hebben leerlingen een leuke middag kunnen beleven en een goeie indruk van het Montaigne Lyceum gekregen.
Oh en het was stiekem niet live, maar dat was niet te merken!

Informatie avond voor ouders
Om de ouders goed te kunnen informeren, hebben we geholpen bij de realisatie van een online informatie avond. Ook de ouders konden middels de inzet van keuze schermen zelf kiezen welke presentaties ze digitaal wilden bijwonen.

Promotie video’s
Om tijdens de online open dag en de informatie avond leuke video’s te kunnen afspelen, hebben we diverse promotievideo’s gerealiseerd. Inclusief hulp bij het schrijven van het script, tot aan de regie en montage.

Alle content is nog terug te vinden op de website van het Montaigne Lyceum.

Bekijk hun website

Schrijf je in op onze nieuwsbrief