DBSF
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum11.

Instagram

DeBesteSchoolfeesten.nl/Organisatie /Een schoolfeest organiseren, hoe doe je dat?

Blog

Een schoolfeest organiseren, hoe doe je dat?

Een schoolfeest organiseren, hoe doe je dat?

Een schoolfeest is een van de meest verwachte evenementen van het jaar voor leerlingen, leraren en ouders. Het is een kans om samen te komen en te genieten van muziek, dans en entertainment. De organisatie van een schoolfeest vergt echter de nodige planning en coördinatie om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt. In deze blog gaan we dieper in op de organisatie van een schoolfeest en geven we tips voor een geslaagd evenement.

Stel een commissie samen
Om te beginnen is het belangrijk om een commissie samen te stellen die verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement. Deze commissie moet bestaan uit zowel leraren als leerlingen, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende mensen zijn om verschillende taken uit te voeren. Denk hierbij aan het zoeken naar sponsoren, het regelen van de locatie en het programma, het verzorgen van de catering en het promoten van het evenement.

Bepaal het budget
Een schoolfeest kan je zo prijzig maken als dat je wilt, het is belangrijk om het budget van tevoren te bepalen. Dit kan worden gedaan door te kijken naar de verwachte opbrengsten, bijvoorbeeld uit kaartverkoop en sponsoring, en de verwachte kosten, zoals licht en geluid, DJ, artiest, locatie & catering. Door het budget op voorhand vast te stellen, kan de commissie gericht op zoek gaan naar sponsoren en kan er worden bepaald wat er wel en niet mogelijk is.

Kies een locatie
De keuze van de locatie is van groot belang voor het succes van het schoolfeest. Hierbij moet er rekening worden gehouden met het aantal gasten, de beschikbaarheid van de locatie, de faciliteiten en de kosten. De meest geschikte locatie is meestal het schoolgebouw, maar mocht dit niet het geval zijn kan er uitgeweken worden naar een externe locatie zoals een partycentrum of een sporthal.

Stel een programma samen
Het programma van het schoolfeest is een belangrijk onderdeel van de organisatie. Hierbij moet er worden gekeken naar de wensen en verwachtingen van de doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van de muziek, de mogelijkheid om te dansen en eventueel ander entertainment zoals een photobooth of een karaoke set. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het programma voldoende afwisseling biedt en dat er voor elk wat wils is.

Zorg voor de juiste catering
Een goede catering is essentieel voor een geslaagd schoolfeest. Hierbij moet er worden gekeken naar de wensen en behoeften van de leerlingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te zorgen voor voldoende drinken en eten, zoals frisdrank, hapjes en eventueel een buffet. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën en dieetwensen van de leerlingen.

Promoot het evenement
Om ervoor te zorgen dat het schoolfeest een succes wordt, is het belangrijk om het evenement goed te promoten. Hierbij kan worden gedacht aan posters, flyers en social media. Daarnaast is het belangrijk om de kaartverkoop op tijd te starten en goed te promoten.

Written By: Egbert

No Comments

Leave a Reply