De virtuele open dag

Nu de coronacrisis voort duurt, dienen nieuwe uitdagingen zich aan. De open dag in traditionele vorm past lastig in de huidige coronamaatregelen en vraagt dus om een oplossing. Uiteraard kun je met presentaties en video’s veel vertellen en laten zien, maar hoe breng je tóch de sfeer, het gevoel en daarmee het onderscheidend vermogen van de school over aan de leerlingen en ouders.
Knop 1

Een interactieve, virtuele open dag in 360°

Dé oplossing is een interactieve virtuele open dag, waarbij ouders, verzorgers en leerlingen in hun eigen tempo de school kunnen leren kennen. Met tal van digitale mogelijkheden (pop-up berichten, video buttons, etc.) kan de virtuele open dag worden ingericht op basis van de wensen, ideeën en het karakter van de school. Er zijn veel mogelijkheden waar we graag in meedenken.
Onderstaand voorbeeld geeft de kwaliteit van de virtuele omgeving aan maar hier ontbreken de interactieve elementen.

Stel live je vragen

Combineer een virtuele open dag/avond met een webinar, waarbij alle deelnemers na presentaties van de rector, mentoren en/of leerlingen de school virtueel kunnen gaan verkennen. Hebben deelnemers een vraag? Dan kunnen ze deze direct live stellen aan een leerling, medewerker of docent die in een (video)chatroom klaar zit. Een persoonlijk contactmoment voor een betere kennismaking, dat het verschil kan maken.

Extra voordelen

• In je eigen tempo, op elk moment, thuis, de school leren kennen.
• Interactie middels video’s, info vensters, etc.
• De content achter digitale knoppen kan eenvoudig worden aangepast.
• Ook na corona is de virtuele open dag een waardevolle feature.

Interactieve webinars (voor ouders)

Met een webinar kunnen ouders en verzorgers van leerlingen nog steeds persoonlijk worden geïnformeerd. Een webinar is thuis, door de deelnemers te volgen op een computer, smartphone of tablet. Zo kunnen er presentaties, muziekoptredens of kleine workshop worden gegeven of live ingezonden vragen worden behandeld. Een webinar kan volledig naar het budget en de wensen van de school worden ingericht.
DeBesteSchoolfeesten kan helpen bij het opzetten van een webinar!

Creëren van interactie & videocontent

Een virtuele open dag interactief maken, kan op verschillende manieren. In een gesprek ontdekken we samen welke manier het beste bij de school past. Het creëren van content is in alle gevallen erg belangrijk. Enkel een virtuele rondleiding van het schoolgebouw belicht onvoldoende het onderscheidend vermogen van de school. Met de inzet van informatievensters voor meer verdieping en video’s voor sfeer en interviews, kan het verhaal van de school écht verteld worden.
Denk bijvoorbeeld aan een welkomstvideo van de rector of video’s waarin leerlingen hun ervaringen delen en uitleg geven over het rooster, de mediatheek, etc. Hierbij is het essentieel dat de kwaliteit van de video’s hoogwaardig is in beeld, geluid, script en regie en er sprake is van een duidelijke terugkerende stijl, passend bij het karakter van de school.
DeBesteSchoolfeesten kan helpen bij het creëren van deze content.
In samenwerking met:

DEZE INFORMATIE DELEN? DOWNLOAD DE BROCHURE!

Knop 1

we helpen je graag verder

Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons altijd bellen, dus ook ’s avonds en in het weekend.

085 200 62 15

info@debesteschoolfeesten.nl